D-és C-VITAMIN JELENTŐSSÉGE a COVID-19 FERTŐZÉS MEGELŐZÉSÉBEN!

Kiemelném a D-és C- vitamin fontosságát az immunrendszer erősítésében, különös tekintettel a COVID-19 (Sars-Cov2) fertőzés esetén, ill. megelőzésében.

Évekkel ezelőtt jelent meg egy magyar orvosi hetilapban a „Hazai konszenzus a D- vitamin szerepéről,a betegségek megelőzésében és kezelésében” c. cikk, 20 magyar orvos aláírásával, köztük: Dr Merkely Béla, Dr Kincses Gyula (Magyar Orvosi Kamara Elnöke) amelyben közzé teszik, hogy megfelelő mennyiségű D-vitamin fogyasztásával 35%-al csökkenthető lenne a rákos megbetegedések, 70 %-al az inzulinos cukorbeteg és 90%-al az influenza szerű megbetegedések (Covid-19 is az!!) lehetősége …A fentiek alapján ajánlom figyelmetekbe a lenti cikket, melyet egy megbízható weboldalon találtam: 

 „D3- és C-vitamin szerepe a COVID-19 esetében:
D3-vit – A megfelelő mennyiségű D-vitamin hatására a légcsőben cathelicidin-ek és defensin-ek, azaz antimikrobiális fehérjék termelődnek, amelyek blokkolják a baktériumokat, a gombákat valamint a burkolattal rendelkező vírusokat (Grant és mtsi., 2020). A COVID-19 is ilyen burokba zárt RNS vírus. Ezek az antimikrobiális fehérjék szétcincálják a vírus burkolatát, ami azért csapás pl. a COVID-19-re nézve, mert az a burkolatán hordozott tüskéivel kapcsolódik a tüdő- és bélsejtek ACE2 receptorához és jut be a sejtbe.
A D-vitamin a tüdőben csökkenti a gyulladáskeltő CITOKINEK szaporodását és növeli a gyulladáscsökkentő CITOKINEK szintjét is, azaz a CITOKIN VIHAR ellen dolgozik. Ehhez minimum 40-60 ng/ml (100-150 nmol/liter) D-vitaminszintre volna szükség, amihez átlagos méretű felnőttnek akár 10 ezer NE D-vitamint kell szednie (Grant és mtsi., 2020).

C-vitamin: Fertőzés esetén a fehérvérsejtek falni kezdik a C-vitamint és ettől gyorsan le is nullázódik az emberek C-vitaminszintje.
Az aszkorbinsav serkenti az interferon termelődését, mely segít annak megelőzésében, hogy a sejteket vírus fertőzze meg. Az aszkorbinsav elősegíti az ellenanyagok tevékenységét. A falósejtek működését is serkentheti, mely szervezetünk módja a vírusos részecskék és más nem kívánatos felesleges anyagok eltávolítására. Az immunreakcióban résztvevő számos sok tényezőt, a B-sejteket, T-sejteket, NK sejteket is serkenti az aszkorbinsav, melyek közül mind lényeges szerepet játszik az immunreakció során.  Hatására megnövekszik a gyulladáscsökkentő CITOKINEK száma, továbbá – mivel remek antioxidáns – a vírusfertőzések során keletkező túl sok reaktív oxigén egy részét is semlegesíti”(iHerb)

A napfényes időszak elmúltával ajánlom napi magas dózisú D- és C-vitamin fogyasztását és egyéb immunerősítő módszerek alkalmazását, mint pl. mozgás, pihenés, egészséges táplálkozás, illetve a Nelson-biorezonancia.

NELSON-BIOREZONANCIA kiválóan alkalmas:

  • szervezet vitamin és ásványi-anyag hiányainak és szükségleteinek kimutatására
  • vitaminok, táplálék-kiegészítők, gyógyszerek egyéni bemérésére (adott szervezetben mennyire hasznosul),
  • általános állapotfelmérésre
  • vírusok és baktériumok, gombák írtására, közöttük a Covid-19 célzott kezelésére!
  • immunrendszer erősítésére,
  • bélflóra rendezésére (immunrendszer alapja)
  • szervezet méregtelenítésére,
  • stressz levezetésére, szervezet energetizálására!

Márton Sarolta

Reflexológus, Természetgyógyász
Tel: +3630/368-6573

Megosztás